Home     Komijnpoeder 20 gram
Komijnpoeder 20 gram

Komijnpoeder 20 gram



€ 1.00

Artikelcode: 131


 

Komijn Zaad of Poeder (djinten)     (Cuminum cyminum)

 

Vooral de zaadjes van komijn worden gebruikt. Deze hebben een heel sterk aroma dat zich beter ontwikkelt als ze voor gebruik even in een droge pan geroosterd en stuk gewreven worden.
De recepten waarin komijn gebruikt wordt zijn erg gevarieerd.
In Nederland en Vlaanderen maakt men komijnekaas. In India, Griekenland en Turkije is komijn een onderdeel van kerrie en kip tandoori,
en in Noord-Afrika kruidt men er tajines en couscous mee. In Turkije wordt het ook gebruikt in çörek. In Spanje wordt komijn in chorizo gedaan.
n Mexico maakt het deel uit van de chili con carne en in Duitsland gebruikt men komijn samen met karwij in de likeur Kummel.
Tajine van schapenvlees (Marokaans)
ingrediënten
1 kilo schapenvlees of vervanging
1 kilo tomaten
2 courgettes
2 aubergines
2 meiraapjes
1 ui
4 tenen knoflook
1 blik kikkererwten (garbanzos)
1 bos koriander of 1 eetlepel gedroogd
1 eetlepel paprikapoeder
1/2 eetlepel gemberpoeder
1/2 eetlepel komijn

Bereiding
Schapenvlees in 1 liter water opzetten en gaar laten koken tot het water
verdampt is.
Intussen groenten wassen en in niet te fijne stukken snijden.
Koriander wassen en fijnsnijden of gedroogde gebruiken.
Knoflook en ui in snippers hakken.
Tomaten pellen en fijnsnijden.
De gourgettes, meiraap en de aubergines bij het vlees doen en langzaam
half gaar laten smoren.
Vervolgens de fijngesneden tomaten de knoflook, ui, koriander en de
kruiden toevoegen.
En als laatste de kikkers uit laten lekken,toevoegen en mee laten warmen.
Lekker met vers gebakken brood.



Koolrabisoep met wortel en Komijn
ingrediënten
3 koolrabiknollen
1 ui
2 eetlepels boter
1 liter groentebouillon
1 theelepel komijn
4 worteltjes
1 eetlepel gomasio
1 eetlepel boter

Bereiding
Snijd het groene blad van de koolrabiknollen, schil de knollen dun af en rasp ze
grof. Pel en snipper de ui. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit
hierin het koolrabivruchtvlees en de uisnippers samen lichtbruin en glazig. Giet
er dan de bouillon bij, voeg de komijn toe en laat de soep nog 10 minuten
zacht koken.
Schrap intussen de worteltjes, snijd ze in flinterdunne plakjes en bestrooi ze
met gomasio. Fruit ze even aan in de hete boter.
Hak het koolrabigroen fijn. Schep de soep in kommen en versier ze met plakjes
gebakken wortel en gehakt koolrabigroen.