Home     Kaneel 25 gram
Kaneel 25 gram

Kaneel 25 gram


Bevat een mengsel van
Ceylon en cassia zodat er een brede smaak ontstaat
en evt cumarine sterk verdund wordt.


€ 1.00

Artikelcode: 119


 

Kaneel

Kaneel bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom (Cinnamomum verum, of Cinnamomum zeylanicum).
Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de Cassia (Cinnamomum aromaticum, of Cinnamomum cassia) of Javakaneel.
Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes en als poeder verkocht.
Het kaneelpoeder van Het Kruidenrijk bestaat uit een mengsel van kaneel en cassia.

Kaneel wordt gebruikt als smaakmaker in zoete gerechten, zoals appelmoes of stoofperen, en in vele soorten gebak.
Warme rijst met boter, suiker en kaneel is in sommige gezinnen een door kinderen zeer gewaardeerd dessert.
Traditioneel wordt kaneel ook in snoep gebruikt, bijvoorbeeld in kaneelstokken, die op de kermis nog wel verkocht worden.
Kaneel wordt sinds het eind van de twintigste eeuw ook gebruikt als smaakmaker in thee of koffie.
In India en Griekenland wordt kaneel in allerhande vlees- en groentegerechten gebruikt. Een klein beetje kaneel op vlees is al snel te veel.



Appeltaart (basisrecept)

1 taart
0 min voorbereiden
1:15 uur bereiden

ingrediënten
voor het deeg
• 250 g bloem
• 175 g boter
• 80 g suiker
• 2 eieren
voor de vulling
• 8 appels
• 1 eetlepel suiker
• snuf kaneel
• boter voor invetten
bereiden
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak een deeg door bloem, boter, suiker en eieren goed door elkaar te kneden. Laat het
deeg even rusten.
Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Snijd de appels in blokjes en meng die met de suiker en de kaneel.
Rol het deeg uit en leg het in een beboterde taartvorm. Schep de vulling hierin en druk goed aan. Gebruik restjes deeg om de
bovenkant van de taart te versieren.
Bak de taart in de voorverwarmde oven ongeveer 50 minuten tot gaar en goudbruin.
extra benodigd
Springvorm (Ø 24 cm)
variatietip
Variaties voor door de appelvulling: een handvol walnoten, 50 g blokjes ananas, uitgelekt, 3 peren in plaats van 3 appels, in
rum geweekte rozijnen, 2 eetlepels gemalen kokos, handje gedroogde cranberry's, 1 lepel muesli, 1 lepel sukade, 10
gedroogde en in reepjes gesneden abrikozen, rasp van een citroen, 100 g amandelspijs op de taartbodem uitgerold,
bitterkoekjes verkruimeld op de taartbodem.

Dit recept is afkomstig uit het kookboek 'Appeltaart' van Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner (http://www.iensrecepten.nl
/kookboeken/thema-uitgaven/taart-gebak/appeltaart).
Recept | iens recepten http://www.iensrecepten.nl/recept/print.asp?id=7085
http://www.culinairkookboek.nl/ingredienten/kaneel